Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A világ legnagyobb hiányát pr
  2007-01-02 15:06:21, kedd
 
 
A világ legnagyobb hiányát produkáljuk
Interjú Varga Mihállyal
2007. január 2. 11:43

Varga Mihály volt pénzügyminiszter egyetlen jó szót sem talált a kormány teljesítményére: emlékeztetett arra, hogy eltitkolt adatok sokasága derült ki, a világ legmagasabb költségvetési hiányát produkáljuk, soha semminek nincs felelőse.

- Érez valamiféle elégtételt azért, hogy az ellenzéki pártok egy évvel ezelőtti helyzetértékelése az állami gazdálkodásról jóval pontosabbnak bizonyult, mint a kormányé?

- Elégtételt nem érzek, minden felelősen gondolkodó gazdasági szereplő látta, hogy a kormány nem a valós gazdasági adatokat közölte.
Az összes jelentős gazdaságkutató azonos véleményen volt velünk, csak a kormány jelentős médiabeli túlsúlyának volt köszönhető, hogy ideig-óráig el tudták hitetni az ellenkezőjét az emberekkel.
Emlékszik: "dübörög a gazdaság", "minket irigyel Németország" és a többi.
Az ország jelenlegi helyzete azonban semmiféle elégedettségre nem ad okot.
A világ legnagyobb hiányát produkáljuk, a csatlakozó országok között nekünk a legnagyobb az államadósságunk. Az elmúlt négy évben évente átlagosan kétszer annyi hitelt vettünk fel, mint amennyi a 2007-2013-as időszakban évente az uniótól támogatásként várható.
A mostani, "majd az uniós támogatásokkal megjön a kánaán" kampány sem hiteles, ez hamarosan kiderül.

- Lehet-e - akár ellenzékben - felelősen politizálni úgy, hogy lényegében semmibe veszik a másik oldal kezdeményezéseit? Lehet-e a gazdasági hibák korrigálásához szükséges döntéseket érvényre juttatni egy érzelmileg amúgy is felkorbácsolt társadalomban, miközben dacos ellenállásának részeként az ellenzék légnemű halmazállapotúnak tekinti a kormány vezetőjét?

- A jelenlegi kormányfő tudatosan és folyamatosan hazudott az ország lakosságának, majd miután lebukott és kiszivárogtatták a beszédét, erényt próbál faragni a hazugságból.
Gyurcsány Ferenc nem elfogadható partner számunkra.
A jelenlegi helyzetben a legfontosabb változás az, hogy a kormányfőnek kevesebb terepe nyílik a felelőtlen kampányolásra. Javaslatainkat ugyanis korábban csak szökőévenként fogadta meg.
Az együttműködés számunkra is fontos dolog, települési és megyei szinten minden fontos témában együttműködünk a pártok képviselőivel, civil szervezetekkel.
Hozzáteszem azt is: a kormányfőről alkotott véleményünk dacreakciót váltott ki a másik oldalból,
ma már ezzel a ténnyel is számolni kell.

- Mennyire tekinthető komolynak az a Fidesz legfelső köréből egyre többször hangoztatott állítás, hogy egy kormányváltás esetén elkerülhetetlen a mostani kormánytagok jogi felelősségre vonása?
Börtönbe küldenék Kóka Jánost, közmunkára Lamperth Mónikát?

- Egyet kell értenem azokkal, akik azt mondják, hogy ez egy következmények és felelősség nélküli ország. Eltitkolt adatok sokasága derül ki, illegálisan lemásolják adózással kapcsolatos adatainkat, felelős nincs.
1,8 milliárd forintot költenek az autópálya-kötvények bevezetésére, ami elmarad.
Felelős nincs.
A világ legmagasabb költségvetési hiányát produkáljuk: a miniszter év végi pénzjutalmat kap a jó teljesítményéért. Véget kellene vetnünk annak, hogy soha semminek nincs felelőse.
Ezért javasolta a Fidesz, hogy a miniszterek viseljenek anyagi felelősséget a költségvetési számok betartásáért.
A kormány természetesen ezt a javaslatunkat sem támogatta.

- Miközben sokat beszélnek arról, mit rontott el a kormány, a Fidesz gazdaságpolitikájáról egy, az átlagosnál érdeklődőbb ember is csak annyit tud, hogy radikálisan csökkentenék az adót, és talán több pénzt nyomnának a hazai iparba.
Mivel tudná árnyalni ezt a képet?

- A Fidesz programja 2006 eleje óta nyilvános, annak rövidített változata a honlapunkról letölthető.
Felelős és kiszámítható gazdaságpolitikával lehetne a legtöbbet spórolni az ország számára, ami jelenleg hiányzik. Nem lehet egy éven belül az adócsökkentés mellett érvelni és radikális adóemelést végrehajtani, mint ahogy azt a kormány tette.
Az egyensúlyt helyre kell állítani, nem európai az az ország, ahol 10 százalék fölötti deficit van.
A kérdés az, hogy pusztán az adó- és járulékemelés megoldja-e a gondokat.
Mitől leszünk jobbak, mint az EU-átlag?
Hogyan lesz ebből felzárkózás?
Kormányzati válasz nincs ezekre.
A mi válaszunk: növekedés és egyensúly.
Gazdaságfejlesztés és megállapodás a gazdaság szereplőivel az uniós források elosztásáról, bérnövekedésről, közteherről.
"Munka és versenyképesség" csomagunkkal a munkavállalók kétharmadát foglalkoztató kis- és középvállalkozói réteg tehercsökkenését segítenénk elő.
Az eddigiektől eltérően 2006-ban csak a legfontosabb kérdésekhez kapcsolódó költségvetési módosító indítványokat adtuk be, hogy ezeket a célokat támogassuk, és mintegy "elsősegélycsomaggal" a legrosszabb intézkedéseket orvosoljuk.
Semmilyen fogadókészség nem volt, a kormány csak minimális számú javaslatunkat támogatta.

- Elméleti kifogásai ismertek az adóváltozásokkal kapcsolatban, de mit tett konkrétan azért, hogy minimalizálja a csomag miatt keletkező veszteségeit?
Mit ajánlott a könyvelője?
Egyáltalán, van könyvelője?

- Nincs céges tulajdonom és könyvelőm se.
Azokra hallgatok, akik napi szinten foglalkoznak adóval, pénzügyekkel.
Nehéz év lesz a vállalkozóknak, a sorozatos adóemelések miatt tovább fog nőni a felszámolások aránya.
Nem vagyok híve annak, hogy mint ismert közszereplő a "bort iszik és vizet prédikál" elvet kövessem és ügyes visszabérléses, lízing- vagy offshore-technikákat ajánljak.
Az adó tisztességes megfizetésére ösztönzöm a hozzám fordulókat.
Ha mindenki kibújik az adófizetés alól, ha egy országban neves politikus mutat erre példát,
sosem jutunk egyről a kettőre.
Nem ösztönöz jogkövető magatartásra az, ha az emberek azt látják,
egyeseknek szabad adót elkerülni, trükközni, nekik pedig nem.

- Az interjú végén gyónja meg a NAPI Gazdaság olvasóinak: melyik tettére volt a legbüszkébb, mire a legkevésbé az előző évben?

- Talán nem túlzok, ha azt mondom, sikeres volt az őszi önkormányzati választás, amelyet kampányfőnökként irányítottam.
Persze be kell vallanom: sokat köszönhetünk Gyurcsány Ferenc "segítségének".
Nagy örömömre szolgált, hogy az alapjaiban elhibázott kórháztörvénynek végül nem esett áldozatul választókerületem, Karcag kórháza.
Legkevésbé arra lehetek büszke, hogy három gyermekem rendezvényeiről sokat hiányzom.
Zeneiskolai rendezvényekre, iskolai eseményekre is többet kellene járnom.
Igaz a mondás: a politikán túl is van élet.

Baka Zoltán, Napi Gazdaság
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adóváltozásokkal, kezdeményezéseit, középvállalkozói, kampányfőnökként, pénzügyminiszter, kórháztörvénynek, tehercsökkenését, kiszivárogtatták, teljesítményéért, elkerülhetetlen, bérnövekedésről, versenyképesség, teljesítményére, államadósságunk, rendezvényeiről, visszabérléses, szervezetekkel, következmények, elégedettségre, gazdaságkutató, javaslatainkat, ellenállásának, korrigálásához, együttműködünk, intézkedéseket, gazdálkodásról, vállalkozóknak, támogatásokkal, rendezvényekre, szökőévenként, támogatásként, felkorbácsolt, társadalomban, együttműködés, kampányolásra, adócsökkentés, világ legnagyobb, kormány teljesítményére, világ legmagasabb, ellenzéki pártok, évvel ezelőtti, állami gazdálkodásról, valós gazdasági, összes jelentős, kormány jelentős, ország jelenlegi, csatlakozó országok, elmúlt négy, 2007-2013-as időszakban, uniótól támogatásként, uniós támogatásokkal, másik oldal, Interjú Varga Mihállyal, Varga Mihály, Gyurcsány Ferenc, Kóka Jánost, Lamperth Mónikát, NAPI Gazdaság, Baka Zoltán, Napi Gazdaság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem számIt  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Albert Einstein gondolata  Mi lenne ha  Irgalom és ítélet  Kövesd a cowboyt!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Adakozás  Julian Brass gondolata  Soha ne kedvezz...  Németh László tollából  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Png férfi  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  A kételkedés kezelése  A sors  Facebookon kaptam  Lóhere  Gonosz démon-álarc  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Annuska bar...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Reggel van  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Leonardo da Vinci gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png kislány  A kételkedés kezelése  Png ház  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Próbálj meg ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Kerüld el az evangélium örömén...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gonosz démon-álarc  Akarat  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png telefon  Szabolcska Mihály – Ákác...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nevem  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
világ legnagyobb, kormány teljesítményére, világ legmagasabb, ellenzéki pártok, évvel ezelőtti, állami gazdálkodásról, valós gazdasági, összes jelentős, kormány jelentős, ország jelenlegi, csatlakozó országok, elmúlt négy, 2007-2013-as időszakban, uniótól támogatásként, uniós támogatásokkal, másik oldal, gazdasági hibák, érzelmileg amúgy, ellenzék légnemű, kormány vezetőjét, jelenlegi kormányfő, ország lakosságának, jelenlegi helyzetben, legfontosabb változás, kormányfőnek kevesebb, felelőtlen kampányolásra, együttműködés számunkra, pártok képviselőivel, kormányfőről alkotott, másik oldalból, kormányváltás esetén, mostani kormánytagok, miniszterek viseljenek, költségvetési számok, kormány természetesen, átlagosnál érdeklődőbb, hazai iparba, honlapunkról letölthető, legtöbbet spórolni, ország számára, éven belül, adócsökkentés mellett, kormány tette, egyensúlyt helyre, gazdaság szereplőivel, uniós források, munkavállalók kétharmadát, eddigiektől eltérően, legfontosabb kérdésekhez, célokat támogassuk, legrosszabb intézkedéseket, kormány csak, adóváltozásokkal kapcsolatban, csomag miatt, sorozatos adóemelések, felszámolások aránya, hozzám fordulókat, adófizetés alól, országban neves, interjú végén, előző évben, őszi önkormányzati, alapjaiban elhibázott, adóváltozásokkal, kezdeményezéseit, középvállalkozói, kampányfőnökként, pénzügyminiszter, kórháztörvénynek, tehercsökkenését, kiszivárogtatták, teljesítményéért, elkerülhetetlen, bérnövekedésről, versenyképesség, teljesítményére, államadósságunk, rendezvényeiről, visszabérléses, szervezetekkel, következmények, elégedettségre, gazdaságkutató, javaslatainkat, ellenállásának, korrigálásához, együttműködünk, intézkedéseket, gazdálkodásról, vállalkozóknak, támogatásokkal, rendezvényekre, szökőévenként, támogatásként, felkorbácsolt, társadalomban, együttműködés, kampányolásra, adócsökkentés, javaslatunkat, fogadókészség, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 15349
  • e Hónap: 26460
  • e Év: 179956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.